Kapitalismen

Jeg kan huske da jeg var barn, at alle socialisterne rendte rundt og forbandede kapitalismen langt væk. De frygtede hvad der ville ske med os, hvis pengene og magten var koncentreret det samme sted. De fleste andre gjorde nar af dem. Ikke ret mange troede på deres teorier om pengenes magt.

I dag hedder det ikke kapitalisme. Det har en overgang heddet Liberalisme, men den sidste nye version hedder Neoliberalisme. Det kommer af det latinske ord Liber der betyder fri (eng. Liberty).

Men ordet Neoliberalisme dækker ikke over vores frihed. Den handler om kapitalens FRI bevægelse. Grænseløse, verdensomspændende bevægelse. Og det er der en ganske god grund til. For os almindelige mennesker der ikke er milliardærer betyder det intet, men for de store kapitalfonde er det uhyre vigtigt, at kunne flytte kapital rundt overalt i verden for at investere til størst muligt udbytte.

Neoliberalismen handler dybest set KUN om at få penge til at yngle mest muligt.

Ja, så ved jeg da godt, at vi gennem tiden også har indbygget andre supplerende betydninger i ordet Liberalisme. Der er blandt andet gået en del politik i ordet. MEN basalt set handler det om kapitalens frie bevægelse.

I dag er det ved at blive tydeligt hvad mine forældre prædikede om kapitalismen.

Hvis vi kigger på de største pengetanke i verden, har vi to der overgår alle de andre flere hundrede hedge- og kapitalfonde. Det er BlackRock og Vanguard. De ejer aktier i alt! Dvs. de ejer en del af ALLE de store og mest betydende firmaer i verden, Microsoft, Big Pharma, big Teck, De store medier og tusindvis af andre. Og de kontrollerer alle deres egne kunders investeringer! De har en kolossal indflydelse og de er samlingspunkt for… penge! Og magt!

 

Larry Fink og BlackRock

BlackRock er den største. De har 70 kontorer i 30 lande og kunder i 100 lande. De forvalter kapital. Og det er smart. De tjener penge på andres penge! Dvs. at de egentlig ikke laver noget der tilfører verden værdi. Det eneste de arbejder med er penge.

BlackRocks chef er Ultra Liberal. Faktisk er han bindegal. Han hedder Larry Fink og arbejder tæt sammen med Klaus Schwab og World Economic Forum. Laurence – som er hans rigtige navn, er medlem af Council of Foreing Relations som er USA’s egentlige udenrigsministerium. De kontrollerer al handel ind og ud af USA. Han er selvfølgelig også medlem af World Economic Forum og er pot og pande med Klaus Schwab.

Larry Fink har en idé. Han er ved at grundlægge noget han kalder for Center for Stakeholder Capitalism. Hans mål med den klub er:

“Kernen i det WEF står for kan udtrykkes som Multi-stakeholder governance. Det betyder styring, ledelse og dominans via pengenes magt og indflydelse.” Men ifgl. Larry Fink er det ikke regeringerne der skal regere, men kapitalfondene med de største af deres multi-stakeholders.” World Economic Forum er et af hans midlet til, at skabe en One World Big Corp. Government. Med ham selv på tronen. Selvfølgelig.

Manden mener i dyb alvor, at den eneste rigtige måde at køre verden på, er som et kæmpestort firma, der selvfølgelig har en bundlinie. Der består af (dollars – mange dollars ) kroner og ører. Ikke mennesker.

Det er den helt sikre vej til at øge polariseringerne i verden. Specielt skaber det meget, meget større afstand mellem rig og fattig. Og det bliver ikke ret sjovt at være fattig i sådan en verden. Fordi med ham som CEO for hele verden, kan vi være sikre på, at alt det der ikke kan betale sig, bliver fjernet fra jordens overflade! Mit gæt er: Gamle, syge, invalide, pensionister, arbejdsløse på overførsel – fortsæt selv…

Fink siger også, at Covid-19 har udhulet tilliden til de traditionelle institutioner (regeringerne) og ser en stor mulighed for, at fuldføre nedrivningen af de gamle institutioner og erstatte dem med global corporates, der har de store finansoligarker som grundlæggere, som skal lede flokken frem til den fagre ny verden.

 

Konsekvenserne af Stakeholder Capitalism – NEO Liberalismen (Læs: Fascismen)

Alt bliver teknologisk styret. Fordi det er billigere. Overvågningen vil ingen ende tage og der vil være dødelige konsekvenser forbundet med, at være lavest i fødekæden. I en gigantisk government corporation er der ikke plads til folk, der er mindre produktive. Det vil heller ikke blive plads til kunst og kreativitet, medmindre der er økonomisk overskud i det. Det bliver et system der avler ganske få vindere, en kæmpe flok slaver og en stor del udstødte. Som i dag bare med endnu større polarisering.

Her er nogle af de ting vi kan se frem til hvis overskud og rentabilitet er målestokken for alt.

  • Børn vil blive avlet på fabrikker fordi barsel er urentabelt.
  • Kunst, kreativitet og musik er kun acceptabelt i det omfang der er overskud i det.
  • Ældre vil blive hjulpet ‘afsted’ når de ikke længere er rentable, medmindre de har investeret i aktier og tjent en pension. (Sådan er det næsten allerede i dag).
  • Pga. Kunstig Intelligens og fuldautomatiserede fabrikker, vil arbejdsløsheden være enorm. Derfor skal jordens befolkning skal reduceres (Bill Gates).
  • Politiet og retssystemet vil arbejde for penge. Ikke for retfærdighed. Den der vinder retssagen er den, der kan præstere størst afkast. Til Fink!
  • Der vil blive en masse røvslikkeri og korruption for at kunne opnå fordele.
  • Hospitaler skal give overskud. Dvs. vi skal betale for at bruge dem.
  • Fængsler skal være privatejede og skal give overskud efter hvor langt tid fangerne sidder. Det bliver sikkert i lang tid, for der er penge i det.

Vi lever i sandhed i de store Egoer’s tid. Og får de magt bliver de livsfarlige for os andre.

 

Konkurrencen som fundament i Stakeholder Capitalism

Ideen om konkurrence er et af omdrejningspunkerne i Finks filosofi. Vi skal konkurrere om alt. De bedste arbejdere. Det største afkast. De bedste CEO’er. Han tror virkelig at ALT skal udbydes under konkurrencevilkår. Der er ikke plads til lighed og fællesskab i Finks verden! Overhovedet ikke. Som han selv skriver på sin hjemmeside: “Medarbejdernes effektivitet skal maximeres”. Han kalder det Power of Capitalism. Om miljøet siger han: “We focus on sustainability not because we’re environmentalists, but because we are capitalists and fiduciaries to our clients.”

Finks verden er corporate government. Dvs. den største financielle hedgefund skal overtage jordens ledelse, og det er selvfølgelig hans firma BlackRock, der skal sidde på al magt. World Economic Forum er BlackRocks facade. De skal sælge hans ideer og gøre det vanvittige spiseligt (og det gør de sikkert gerne).

Reelt ejer Fink idag så store dele af verden, at det kun er et spørgsmål om at få manipuleret nogle formaliteter på plads, inden han i offentlighed kan bestige sin trone. Tronen er der allerede. Den venter kun på Fink.

En verdensregering med Fink i spidsen og alt målt ud i dollars, bliver den værste form for Fascisme verden nogensinde kommer til at se. Mennesker der mener, at de ved hvad der er bedst for andre, skal stoppes i deres vanvidspsykopatiske narcissisme så hurtigt som muligt.

Ingen tvivl om at denne planet har haft gavn af at lære at tjene penge, fordi penge skal der til for, at vi alle kan arbejde, beskæftige os med noget interessant og leve et godt liv. Penge er ikke i sig selv et onde. De kan skabe arbejdspladser, folk kan købe en ny sofa, få mad på bordet og nyt tøj til ungerne, men hvis penge bliver brugt på en negativ måde til, at rage til sig på bekostning af mindre bemidlede mennesker, er det ondt og meget skadeligt.

Vi er kommet til det sted som mine forældre og bedsteforældre med rette frygtede. I dag tjener de fleste af os penge kun for, at kunne overleve og en Eliten tjener penge udelukkende for at kunne tjene endnu flere penge – hvilket tager pengene fra alle os andre. Det er blevet et værdiløst samfundsunyttigt projekt der ikke længere gavner os alle, men skader de fleste og gavner nogle fo i toppen.

Der er nødt til at være en balance i vores fælles projekt Jorden!

Jorden er et FÆLLES projekt. Ikke en virksomhed hvor CEO’en bliver rigere og rigere på bekostning af ALLE andre. Vi er nødt til nu at finde en balanceret model hvor Liberalisme og Socialisme tager hinanden i hånden. Det er Liberalismen der sætter målet og retningen, men det er ocialismen der sørger for, at det er de rigtige mål og den rigtige retning!

 

Her kan du læse om hvordan verden ser ud i 2067: A glimpse of the future – The Scream Sheet

Link til Steigan.no der også har kigget dybt i BlackRock og Larry Fink: Toppsjefen i BlackRock: Kapitalismens makt | steigan.no

Kim Iversen om The Great Reset.