Man Convention 2014

Mandegruppe

Det var sommer 2014 i Sørens have. Også kaldet Mandehaven. Søren Stistrup, Karl-Otto og jeg selv (David) havde sat dette lækre arrangement på den store opslagstavle og samlet en stor flok mænd, en grill, en tavle og en fælles interesse i at udvikle sig som MAND!

Som Mand der virkelig har noget på hjerte, en mission om du vil, kan det være meget udfordrende at forsøge at sætte sig selv i spil, både i arbejdsmæssig sammenhæng og i et parforhold.

 

Vi er her fordi vi skal finde nye veje og nye måder at være Mand på. Vi vil være Autentiske, Sandfærdige, Nærværende og til stede. Vi vil kunne stå fast som Mount Everest der aldrig flytter sig på trods af orkanagtige tilstande. Mand der ikke undskylder sig selv. Mand der indefra er i stand til at lede sig selv i retning af mere vågenhed.

Vi har samlet en lille håndfuld af de mest erfarne mandecoaches og mandegruppe facillitatorer i landet og de hold hver et indlæg om at nærme sig sin egen kerne, blive mere autentisk og mere MAND!

Vi sad omkring ‘lejrbålet’, en en metal grill, som kun havde en funktion. At holde på et mikrofonstativ med en mikrofon så alle inklusive talerne kom med på videoerne.

Som det ses er Sørens have fuldstændig afskåret fra omverdenen og udgør det perfekte sted for en flok mænd at samles.

Alle er på. Alle kommer til orde. Alle får lov til at udtrykke sig. Alle får lov til at dele en del af sit liv med de andre. Selv om de ser ud som om de æder foredragsholdernes ord råt, var der livlig debat og plads til, at alle kunne få taletid.

 

Mandegruppe

Karl-Otto Sandvik – Mandecoach og Mentor

Karl-Otto Sandvik

Karl-Otto lagde ud med De Fire Arketyper. Kongen, Krigeren, Magikeren og Elskeren. Se her hvis du vil vide mere om arketyperne. Arketyperne er en selvudviklingsmodel der berører fire meget vigtige områder af en mands liv.

Karl-Otto er ikke en hvem som helst! Det lort han har været igennem vil jeg ikke ønske for nogen! Men efter et halvt liv, kom han kom ud på den anden side som en erfaren og meget vågen og viis Mand.

 

Karl-Otto er skarp og venlig på samme tid. Hans livsvisdom er enorm og han er absolut en af danmarks førende kapaciteter på hvad det vil sige, at komme til sig selv, at vågne op som mand og tage ansvaret for sit eget liv og sine egne udfordringer.

Bare det at lære Karl-Otto at kende og høre om hans baggrund og historie, gjorde mig til en mere ydmyg mand. Jeg har den aller største respekt for hvordan Karl-Otto har håndteret sit liv og hvordan han tackler sine udfordringer – fordi han klarede det som min egen far spildte et helt liv på ikke at håndtere!

Karl-Otto laver mandegrupper i Aalborg og har lavet tusindvis af online konsultationer. Han arbejder sammen med Eivind Figenschau Skjellum der laver manderetreats i Norge.

David Fønsbo – Mandecoach og Forfatter

Jeg fortalte om parforhold set fra en Integral vinkel – Kompatibilitetsmatrixen. Se mere her.

Jeg laver mandegrupper i Aarhus og skriver mandebøger i massevis og vedligeholder denne side med sidste nyt fra Mandefronten.

Min baggrund for at holde mandegrupper og skrive mandebøger er, udover et par mislykkede parforhold, hele den Integrale indfaldsvinkel.

Martin Ucik har i sin bog Integral Relationship stillet mænd og kvinders grundlæggende bevidsthedsudvikling op overfor hinanden.

Ideen er at lige børn leger bedst, forstået på den måde at hvis parforhold skal fungere er det ultimativt vigtigt at have nogenlunde samme værdisæt. Det vil sige at være nogenlunde på samme niveau.

Problemerne opstår fordi mænds og kvinders udvikling gennem livet ikke følger det samme mønster og derfor matcher vi ikke længere et helt liv igennem.

 

 

David Fonsbo

Søren Stistrup – Mandecoach og Gruppe facilitator

Soeren Stistrup

Jeg kan ikke længere huske hvor jeg kender Søren fra, men det kredser omkring Ole Vadum Dahl og ID-Psykoterapeutisk Institut. Vi har begge taget uddannelsen, blot på forskellige tidspunkter.

Søren har kørt mandegrupper i mange år og går ikke af vejen for selv at lade sig udfordre af livet.

Hans mandegrupper er virkelig seriøse og de flytter store mængder psykologisk stof for alle involverede. Det er dybt og du skal være forberedt på at dit liv ændrer sig til det bedre – hvilket faktisk kan være svært at håndtere, men Søren er den bedste støtte du kan få. Han har fødderne plantet solidt i den Skanderborgske muldjord og det er svært at finde en mere jordforbundet mand end Søren.

Bare tag et kig på hans fodtøj på billedet her!

Søren tog os en tur gennem nogle fysiske øvelser. Grounding, relationer, at være en del af noget større. Se mere her.

Søren laver mandegrupper i Aarhus.

Tomas Friis- Par- & Mandeterapeut

Tomas er en af Danmarks største kapaciteter hvad angår mandegrupper og parterapi. Vi var ganske enkelt nødt til at have ham over fra Sjælland og give sit input til, hvordan vi som Mænd kan tage endnu et skridt i retning af at blive mere Mand, og netop det emne han valgte at fortælle om, kan med lige så stort udbytte bruges af kvinder.

Tomas fortalte om at være 100% ærlig og hvorfor vi tror det er nemmere, at stikke en plade. Han fortalte også om hvorfor vi lyver for os selv og hvorfor det er en rigtig dum ide. Se mere her.

Tomas Friis

Det er ikke svært at mærke at Tomas er erfaren og skarp. Det er IKKE en mand du kan løbe om hjørner med! Tomas laver Mandegrupper på Sjælland, har gjort det så længe jeg kan huske og er en rigtig gammel rotte i faget.

MandeHaven

Mænd skal også spise. Klassisk Mandegrill med, kartoffelsalat, grønt og en pils til at skylle efter med!

Selv under indtagelsen af delikatesserne fortsatte folk med at tale om MAND!